AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 In Off Screen de premiere van de film We Are Strange van Han Hoezen, The Price for Fire  van Rossella Nisio, Indisch Zwijgen van Juliette Dominicus & Sven Peetoom en Rosh Abdelfatah over het aanstaand Arab Film Festival Rotterdam. Alle makers zijn aanwezig en gaan in gesprek met Marieke van der Lippe & Christiaan van Schermbeek.


Rossella Nisio, The Price for Fire, 18 min, 2022
In de namiddag van 21 december 1976 doet een ongeval het stadje R. op haar grondvesten schudden: M. komt door verbranding om het leven. Het is een schok voor de plaatselijke politiek betrokken jeugd. M. was bekend als activist, maar achter zijn geëngageerde publieke persoonlijkheid schreef hij onder pseudoniem gedichten over zijn angsten. Deze gedichten vormen met elementen uit zijn leven de kern van ‘The Price for Fire’. Nisio is interdisciplinair kunstenaar, studeerde Cinema and Performing Arts aan de Universiteit van Rome en voltooide de Masters Fine Art; Lens-Based aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam.Indisch Zwijgen, Juliette Dominicus & Sven Peetoom, 30 min, 2022
Drie derde generatie Indische jongeren duiken in hun eigen familiegeschiedenis in een poging het generaties lange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. Spoken-word artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en filmmaker Juliette Dominicus. Onderzoeken hoe het verzwegen verleden hun huidige leven beïnvloedt en wat het voor hen betekent om Indisch te zijn. Dominicus werkte na haar bachelor Liberal Arts and Sciences bij de afdeling Industrie van het Nederlands Film Festival waar ze de liefde voor het filmmaken ontwikkelde. Peetoom studeerde Film en Literatuur in Leiden en is naast filmmaker ook programmeur.Premiere: We Are Strange, Han Hoezen, 15 min, 2022
We Are Strange is een speelse en ook wrange schets van ons mensen en andere dieren volledig bestaand uit found footage. Wat zijn we toch mooie, lelijke, maar vooral rare wezens. En in welk stadium van de evolutie verkeren we eigenlijk? Hoezen maakt documentaire  films in opdracht met meestal een maatschappelijke of wetenschappelijke relevantie. ‘Eén plus één is drie’ is daarbij het startpunt, waarbij de drie de unieke kracht van het medium film is; de beleving.

Rosh Abdelfatah, RAFF, sneak preview, 15 min., 2022
Het Rotterdams Arab Film Festival kan eindelijk weer uitpakken. Van 15 t/m 19 juni toont het in Lantaren Venster films over politiek, dagelijks leven, kunst en cultuur in de de MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika) regio. Dit jaar is er extra aandacht voor nieuwe makers, water- en voedselveiligheid en de nieuwste satire. Naast speelfilms en documentaires zijn er installaties, is er debat en feest. Artistiek directeur Rosh Abdelfatah is te gast met fragmenten en een prachtige sneak preview.