AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 


Off Screen met een prachtprelude;Geza van Reyndert Guiljam waarna,  Off Screen vervolgt met La Ultima Ascensión van Kevin Osepa, Contour van Gerco de Ruijter, A Little Less Ordinaryvan Guido F.G. Jeurissen en the stomach remembers van Eva Bifet Tomas.

Alle makers zijn aanwezig, presentatie is in handen van Luca Tichelman en Christiaan van Schermbeek.

Prelude 19.00 u
Geza, Reyndert Guiljam, 2022, 50 min
Een villa in Hillegersberg met speedboot aan eigen steiger, dure wagens, lunches bij Old Dutch; het leven lachte strafrechtadvocaat Géza Szegedi toe. Tot de belastingdienst orde op zaken kwam stellen. Berooid kijkt hij terug op zijn gloriejaren, zonder enige spijt. Portret van een kleurrijke persoonlijkheid die weigert tragisch te zijn. Geza is Guiljams eerste lange documentaire.La Ultima Ascensión, Kevin Osepa, 2022, 23 min. Rowin, een jonge visser uit Banda Abou, heeft weinig geluk met het vangen van vis, totdat hij een mysterieuze jongeman ontmoet die alles zal veranderen. De film is gemaakt als “De Korte Verbeelding” en won dit jaar het Gouden Kalf voor beste korte film. Hoofdrolspeler Kendrick Etmon is aanwezig. Osepa groeide op in Curaçao en studeerde fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij onderzoekt het paradijs als paradox, eindeloos op zoek naar een thuisgevoel.
Contour, Gerco de Ruijter, Michel Banabila, 2022, 3 min. Een topografische afbeelding van heuvels en rivierbeddingen, waarop het Thomas Jefferson raster van landpercelen, townships, nummers en namen.En hoewel het land glooiend is, kan dit 2d-raster nog steeds vanuit de lucht worden herkend. Gerco de Ruijter is beeldend kunstenaar, Michel Banabila componist.
A Little Less Ordinary Guido F.G. Jeurissen, 2022, 23 min. In haar zoektocht naar avontuur en vrijheid komt Maye, weggelopen van huis, denkend niks te hebben te verliezen, terecht in een wervelwind van hard feesten, vluchtige liefdes en onomkeerbare keuzes. Guido F.G. Jeurissen  is scenarioschrijver en regisseur en deel van productiebedrijf Rauwkost-collective.
The stomach remembers, Eva Bifet Tomas, 2022, 16 min. Wat is de oorsprong van de voortdurende strijd tussen vader Juan Luis en grootmoeder Regina? BIfet Tomas' afstudeerfilm toont een verborgen familietrauma op het Spaanse platteland waarin eten het middel is om dit trauma bespreekbaar te maken.Aankondiging Field Recordings,  2022, 8 min. Uit het jaarlijks rijke programma over visuele antropologie, geluidskunst en landschapsfilm in WORM toont Tim Leyendekker een fragment.