AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 GOED VOLK; Jack Wouterse, 2018, 41 min.
Jack Wouterse, acteur, tv maker, presentator, regisseur maakt zich al jaren hard voor het lot van mensen aan de rand van de samenleving; zij die van overleven een kunst maken en ondanks de harde realiteit blijven proberen zich te ontworstelen aan hun situatie. GOED VOLK is een film geïnspireerd op Jacks reeks van gesprekken, spelopdrachten en theateroefeningen die hij had en deed met de mensen van de Pauluskerk. Wouterse schreef het scenario met zoon Koen: De tienjarige Co moet van haar meester een gefilmd werkstuk maken over onrecht en besluit samen met klasgenoot Jan de straat op te gaan. Daar ontmoeten zij de (inmiddels overleden) dakloze straatmuzikant Anton (Kolkman). Dirk Eijsbouts is co-regisseur van GOED VOLK.

DIT GELOOF IK; Debbie Kleijn, Janneke Geertsma,, 2018, 8/6 min.
DIT GELOOF IK is een documentaire transmediaal project waarin twaalf kinderen uit verschillende gelovige gezinnen gevolgd worden. Filmportretten, foto’s en audio-fragmenten laten de gebruiken, tradities en regels zien van diverse overtuigingen. Daarnaast gaan de geportretteerden met elkaar in gesprek in een ‘mobile first/responsive’ ontworpen website.
Debbie Kleijn is naast regisseur (o.a. ‘Vlisco’, ‘Fever’) befaamd researcher (o.a. serie ‘Slaapkamers’, ‘Schuldenaars’) en producent. Janneke Geertsma maakte o.a. de documentaire serie ‘Wel oud, niet seniel’. Tangerine Tree is creatief producent.

Animatiecollectief BRONTOMUS, 2018, 3x4 min.
BRONTOMUS is een team van animatoren bestaande uit Natali Voorthuis, Niels Dekker en Danne Bakker. Ze maken clips (voor o.a. De Kik, Grant Kennedy,The Dawn Brothers), trailers (o.a. voor Cineville), teasers (bijv. DWDD boek van de maand), maar ook educatieve animaties, naast hun autonome werk. Voorthuis, Dekker en Bakker zijn afgestudeerd aan de HKU. Het drietal toont een kleine selectie van persoonlijke favorieten.

ANNO; D. Mulder, Z. Kiani, T. Kingdon, 2018, 3 min.
Maak een korte film gebruikmakend van archiefmateriaal is een jaarlijks terugkerende opdracht aan AV studenten van de Willem de Kooning Academie. Het filmproject is een samenwerking tussen het Stadsarchief Rotterdam en de Codarts met als achterliggend doel research en het gebruik van archiefmateriaal te stimuleren. De muziek is speciaal voor deze film gecomponeerd door Nathalia Kharetskaya.