AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 


In deze editie de Rotterdamse premiere van de documentaire Een Meteoriet op Walcheren van Fifi Visser & Andre van der Hout. Voorafgaand een kort filmprogramma met In de Duur van Tijd van Marco Douma & Roel Meelkop, Silk Stone Stream van Veere Van Gent, Heimwee naar geluk van Vincent van den Ouden en Romeo’s en Julia’s met Douwe van der Werf.


19.30u In de Duur van Tijd, Marco Douma en Roel Meelkop, 2023, 8 min In de contemplatieve audiovisuele werken van geluidskunstenaar Meelkop en videokunstenaar Douma onderzoeken zij of je de ervaring van tijd en diens ondefinieerbare ruimte kan visualiseren.
Silk Stone Stream, Veere van Gent, 2023, 11 min
De korte film Silk Stone Stream is een meanderende verkenning van verdriet. Collageachtige stilstaande beelden vertellen over de relatie tussen een grootvader en een kleindochter en hun band met het stuk land dat zij hun thuis noemen. Veere van Gent is beeldend kunstenaar en filmmaker en studeerde Lens-based Media MFA aan de Piet Zwart.

Heimwee naar Geluk, Vincent van den Ouden 2023, 10 min
Uitzichtloosheid, geen aansluiting kunnen vinden, een dierbare verliezen, niet geloofd worden. In zes raamvertellingen wordt getoond hoe mensen met een beperking dit op hun eigen manier ervaren. Regisseur Vincent van den Ouden maakte de films vanuit improvisaties met Theater Babel Rotterdam, een inclusief theatergezelschap voor acteurs met en zonder beperking.

Romeo’s en Julia’s, Douwe van der Werf, 2023, preview 8 min
Babel waagde zich aan een heel eigen interpretatie van Shakespeares meesterwerk. Bij dit zesdelig feuilleton was Douwe van der Werf was als redacteur en editor intensief betrokken.


Een Meteoriet op Walcheren, Fifi Visser André van der Hout, 2023, 90 min.
Een meteoriet op een eiland. Zo beschrijft componist Daan Manneke wat er in Zeeland gebeurde toen het plan van ‘Jeugd en Muziek' eind jaren 60 iets met moderne muziek te gaan doen uitgroeide tot een festival van faam. Toonaangevende componisten kwamen naar Zeeland voor hun wereldpremière. Een Meteoriet op Walcheren is een terugreis naar de tijd dat Middelburg een vrijplaats was voor nieuwe muziek en de andere kunsten daarin meesleurde. Visser en Van der Hout, beiden ervaren filmmakers, werkten voor dit project samen.