AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 Off Screen woensdag 13 december 19.30 & 20.30u @WORM
In deze editie van Off Screen om 20.30 de spetterende Grandeloge Filantropia – de primisi van Tjon Rockon van Bouba Dola. Voorafgaand 19.30 de pracht documentaire Sezers Zomer van Marina Meijer en ultrashort Ik omarm de ruimte met mijn lijf van Regina Magnus en René Hazekamp. Vanzelfsprekend zijn alle makers aanwezig.19.30u Sezers Zomer, Marina Meijer, Nederland, 2023, 42 min. 

Tijdens een lange hete zomer in Rotterdam-Zuid komt de veertienjarige Sezer ’s avonds regelmatig niet meer thuis, steelt fietsen, luistert niet en is soms extreem brutaal. Claudia, Sezers moeder doet er na uithuisplaatsing van haar oudste zoon alles aan om Sezer wel bij zich te houden. Maar de dreiging van uithuisplaatsing maakt hem alleen maar opstandiger. Terwijl zijn moeder met groeiende wanhoop hulpverleners te woord staat, toont Meijer ook zijn kwetsbare kant. Meijer studeerde politicologie en documentaire-regie aan de Filmacademie. Met haar documentaire Carrousel werd ze o.a. geselecteerd voor de internationale Idfa-competitie.20.30u Grandeloge Filantropia – de primisi van Tjon Rockon, Bouba Dola, 2023, 48min

De westerse wereld balanceert op het randje van de afgrond. Daarom stuurt het geheime genootschap Grande Loge de uitverkoren hiphop-zoon Tjon Rockon naar de van spiritualiteit vervreemde tatta’s, om ze te redden met performatieve rituelen. Grandeloge Filantropia is ontstaan in samenwerking van o.a. Tjon Rockon, Bouba Dola en Hajo Doorn. Bouba Dola is geboren in de Democratische Republiek Congo, maakt muziekvideo's voor o.a. Typhoon en Giovanca. Tjon Rockon is een Surinaams-Rotterdamse theatermaker en grafitti-artiest. Grandeloge Filantropia werd geselecteerd voor een Gouden Kalf en genomineerd voor de prijs van het forum van de regisseurs. Tjon Rockon, Bouba Dola en Hajo Doorn zijn aanwezig.

The Western world is balancing on the edge of the abyss. That's why the secret society Grande Loge sends the chosen hip-hop son Tjon Rockon to the tattas alienated from spirituality, to save them with performative rituals. Grandeloge Filantropia was created in collaboration of Tjon Rockon, Bouba Dola and Hajo Doorn. Bouba Dola was born in the Democratic Republic of Congo, makes music videos for Typhoon and Giovanca, among others. Tjon Rockon is a Surinamese-Rotterdam theater producer and grafitti artist. Grandeloge Filantropia was selected for a Golden Calf and nominated for the directors' forum award. Tjon Rockon, Bouba Dola Hajo and Doorn will be present.
Premiere: Ik omarm de ruimte met mijn lijf, Regina Magnus en René A Hazekamp, 2023, 12 min. 

Wat als je vergeet dat je vergeet? Een impressie over danstherapie met mensen met het syndroom van Korsakov. Teresa, Calvin en Richard zijn bewoners van verpleeghuis Domus Nostra. Ze worstelen met vraagstukken zoals vrijheid, jezelf kunnen zijn, en verbinding maken met anderen. Ze willen niet als iemand met een aandoening gezien worden, maar gewoon als mens en meedraaien met de maatschappij. Dit doen ze onder andere door op te treden, begeleid door danstherapeut en choreograaf Regina Magnus en Sahirine Martinez. Hazekamp filmde twee repetities van hen, rondom hun wonderlijk onverhoopte optreden voor koningin Maxima.