AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
Ranko Paukovic, 90 Seconds in North Korea (15 minuten).

In Noord-­Korea kun je niet straffeloos zomaar op straat filmen. Hoe omzeil je dan toch de propagandavoorschriften om een film te maken over het échte leven? Ranko Paukovic heeft het voor elkaar gekregen. Hij maakte korte opnamen en vormde deze flarden van het publieke leven in Pyongyang om tot een poëtisch geheel. Paukovics expertise, hij is befaamd soundeditor/designer, vormt ook een elementair deel van deze film.


Natalia Papaeva, Yokhor, performatieve film (12 minuten).
Natalia Papaeva vergeet haar moedertaal, en is daarin niet de enige. Veel mensen in haar geboorteland Buryatia (Siberië) spreken de oorspronkelijke taal niet meer. De Buryat-taal is een van de bijna 2600 verdwijnende talen en daarmee verdwijnende lokale cultuur. In haar al tweemaal bekroonde performancefilm zingt Natalia de enige zin uit een traditioneel Buryat-lied dat zij zich nog herinnert.
Papaeva studeerde dit jaar af aan de KABK/Interactive/Media/Design.

André van der Hout, De Terugkeer, 2019, 1e deel dramaserie (35 minuten).
Michiel gaat in z’n camper op zoek naar zijn verdwenen broer, Johanna komt erachter dat haar moeder de boerderij heeft nagelaten aan stichting Het Volle Evangelie en probeert dit terug te draaien. ‘De Terugkeer’ speelt zich af tegen de achtergrond van Rotterdams grote havenuitbreidingen in de zestiger jaren en is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Van der Hout maakte o.a. de speelfilms ’Het Zwijgen’ en ‘De Arm van Jezus’ naast de documentaire 2KM2 en de serie Ro Tv, waarin elke aflevering een acteur op een Rotterdamse locatie zich vereenzelvigt met een semi-fictieve gebeurtenis.

Loes Schnepper & Allard Westenbrink, Met Loes, 2018,
(3x3 minuten).
Schnepper en Westenbrink maken samen de online serie ‘Met Loes'. Ze laten een aantal afleveringen zien van hun serie zien en gaan met onze gastheren in gesprek over quinoa, Hans Klok en experimenteel performen op Oerol.

Grandmother Film Festival, ultrashort, 2018, 5 minuten
Het tweede Grandmother Film Festival, georganiseerd door Tante Nino en Pieter Jan Smit op Noordereiland vertoont films over grootmoeders; persoonlijk, kwetsbaar en veelal in het licht van de dood. Ze lichten een tip van de sluier.