AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 

Woensdag voor het IFFR 2019 losbarst is directeur Bero Beyer te gast.
Aan de hand van fragmenten leidt hij ons met programmeur
Bianca Taal rond in 'Hét huis van de auteurscinema'.
Ook zijn er de premières van films van Arthur Kleinjan en Mirjam Somers.
Presentatie is in handen van Margo Onnes en Christiaan van Schermbeek


Bero Beyer (directeur IFFR)
Bero Beyer over het het IFFR: "Naarmate de toekomst van filmproducties en de beleving van film blijven veranderen, is het van het grootste belang dat we kwalitatief hoogstaande artistieke cinema en de creatieve talenten erachter blijven vieren. Niet alleen door deze films en de makers een podium te bieden, maar ook door het creëren van een platform om op deze ontwikkelingen te reflecteren of ze te initiëren.
Beyer werkte als filmconsulent voor het NFF. was filmproducent (Augustus Film) en studeerde aan de WdKA in Rotterdam.

Mirjam Somers: Guardian, Tales of Sentience, 2019, 4 min.
Dieren en mensen leven al duizenden jaren samen, en al duizenden jaren zijn dat complexe relaties. Dit is de leidraad binnen het oeuvre van beeldend kunstenaar Mirjam Somers wat resulteert in sobere, meditatieve films met een onheilspellend karakter. Fotograaf Bas Czerwinski is haar vaste cameraman, Charlie van Rest verzorgt de soundscapes. In Off Screen de premiere van Somers’ nieuwste film ‘Guardian, Tales of Sentience’ waarin in een winters landschap een Rhinoceros gespannen een in een ritueel verzonken meisje volgt.

Arthur Kleinjan, IFFR avant-premiere, 2019, 24 min
In de film worden we meegenomen in een magisch-realistische geschiedenis waarin niets verzonnen is. Kleinjan speelt met de surreële logica van toeval, herhaling van gebeurtenissen en synchroniciteit. Zijn monumentale beelden en getuigenissen van vergeten geschiedenissen wekken de indruk dat de werkelijkheid wordt gestuurd door krachten en wetmatigheden die aan een rationeel wereldbeeld voorbijgaan. Kleinjan studeerde aan de de WdKa en Rijksacademie.

Bianca Taal (curator IFFR)
Bianca Taal is curator van de IFFR sectie Voices. Als programmeur houdt zij toezicht op de selectie van langspeelfilms uit Griekenland, Turkije, Iran, de Arabische wereld en het Indiase subcontinent, en is hoofd IFFR-talentontwikkeling. Na haar film- en televisiestudies aan de Universiteit van Utrecht te hebben afgerond, begon zij in 2001 als medewerker van het Hubert Bals Fonds en de CineMart, was co-hoofd van de CineMart 2005/2007 en leidde van 2007/2009 het Hubert Bals Fonds.