AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
If Paradise Is Half As Nice, 2022, 29 min. In de zomer van 2020 streek kunstenaarscollectief IPIHAN neer op 'De Betonplaat', de voormalige locatie van de Beton Centrale Rotterdam. Ze verlieten het comfort van hun studio's om ter plaatse concepten, kunstwerken en uiteindelijk een tentoonstelling te bedenken. De kunstenaars (Pim Palsgraaf, Daan Botlek, Willem Besselink, Ties Ten Bosch, Jordy Walker, Michiel Jansen, Toine Klaassen, Esther Kokmeijer, Regina Kelaita, Leslie Nagel, kunst- en architectuurhistoricus Guus Vreeburg) nemen het verlaten terrein over, en maken werk vanuit dat wat zij aandient. Van der Lippe legt het hele proces vast met haar camera: de kameraadschap, het leven op een plek waar niks is maar alles kan en de uiteindelijke resultaten van deze kunstzinnige idyllische snelkookpan.  De film is ook te zien op het IFFR.


Michiel van Bakel, P-9830, 4 min., 2021 Animatiefilm over een deel van de Maasvlakte haven, waarin het natuurlijke en technologische landschap samenkomen. Gefilmnd met een zelfgemaakte camera met een handgeblazen glazen cameraoog waarvan de lens is gevuld met zeewater. Van Bakel maakte naast films ook interactieve multimedia-installaties. Hij combineert de beginselen van fotografie en video met digitale animatietechnieken. Hoewel zijn benadering technisch is, richt zijn werk zich op mensen in hun omgeving, wat resulteert in een poëtische werkelijkheid.


This is Them,  Luca Tichelman 14 min., 2022

“IF WE PLAY, DOES THAT MEAN ITS NOT REAL(ITY)? “

Op een lege zolderkamer ergens in een onbekend dorpje leven Branda en Hilda. Doormiddel van het spelen van verschillende personages zoeken Branda en Hilda naar wie ze zijn.

Branda en Hilda dromen van een groots en meeslepend leven. Zijn ze dapper genoeg om de "echte" wereld in te gaan ? Of is het leven dat zij in die kamer creeëren groots en meeslepend genoeg?