AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
Feast, Tim Leyendekker, 84 min, 2021 Uitgangspunt is de verontrustende Groningse hiv-zaak, waarbij mannen tijdens feesten met voorbedachten rade werden gedrogeerd en geïnjecteerd met besmet bloed. Feast is een zoeken langs diepe primaire emoties als lust, agressie en vertrouwen naar dat wat destijds plaatsvond. Fictieve en documentaire delen met steeds een andere sfeer en vormgeving worden gecombineerd in een poging nieuw licht te schijnen op de buitengewoon schokkende reeks gebeurtenissen.
Tim Leyendekker studeerde aan de WdKa en het Sandberg Instituut. Hij maakt film- en videokunst waarin hij de conceptuele en formele grenzen van cinema als narratief medium verkent. Feast (genomineerd voor een Tiger Award) is zijn eerste speelfilm.


Prince of Muck, Cindy Jansen, fragment, 2021 Nabij de westkust van Schotland ligt het glooiende eiland Muck. Het is al ruim een eeuw in bezit van de familie MacEwen, met aan het hoofd ‘Prince of Muck’, Lawrence. Als Laird is het zijn levensmissie om de kwetsbare samenleving op dit eiland te behouden, zodat deze kan worden overgedragen aan zijn zoon en toekomstige generaties. In het groeiende besef dat de toekomst aan anderen behoort, werpt hij een blik achterom, de poëzie en getijden reciterend die hij als kind uit zijn hoofd leerde. Filmmaker en fotograaf Cindy Jansen studeerde aan de kunstacademie in Arnhem en voltooide het International Script Development and Directors Program aan het Binger Filmlab.