AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 


Twee dagen voor het IFFR 2022 van start gaat is directeur Vanja Kaludjercic te gast. Met haar IFFR team is een groot en verrassend programma samengesteld en heeft zij de tijd gevonden om speciaal voor Off Screen een persoonlijke prelude op het festival samen te stellen. Ook vertonen we de IFFR Avant Premiere van Hyena, een kortfilm van David Spanish en de nieuwste film van Priscila Fernandes, Make it Bounce.Vanja Kaludjercic, prelude op IFFR 2022, fragmenten. Kaludjercic is geboren in Pula, Kroatië, waar ze verschillende festivals en andere filmactiviteiten organiseerde.  Daarna deed ze ervaring op in de Europese filmindustrie, met sleutelfuncties bij onder andere MUBI, CPH:DOX en het IFFR, waar ze de Talks & Masterclasses-programma opnieuw vormgaf. Over dat IFFR zegt ze: “het IFFR heeft een sterke reputatie als springplank voor jonge en opkomende regisseurs wereldwijd en kijk ik ernaar uit om die reputatie te bestendigen. Het festival weet het publiek en de filmindustrie met elkaar te verbinden en staat erom bekend dat het filmmakers op verschillende manieren ondersteunt." In Off Screen toont ze een persoonlijke selectie uit IFFR 2022 en gaan we in gesprek over haar ervaringen tot nu toe bij het festival.

Priscila Fernandes, Make it Bounce, 2022, 10 minuten.
Fernandes bevraagt in het video-essay 'Make it Bounce' de invloed van artistieke processen als creativiteit en non-conformisme en onderzoekt hoe deze voor zowel praktische als ideologische doeleinden kunnen worden ingezet.
Fernandes studeerde aan het National College of Art & Design in Dublin en aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Ze werkt in elke denkbare vorm van media: video, installatie, geluid, sculptuur, tekenen, schilderen, fotografie en geschreven tekst. Alles als onderzoeksmiddel voor de Grote Levensvragen die ze steeds op een heel speelse manier stelt.

David Spanish, Hyena, 2022, 14 minuten. Licht absurd en surreëel eenmansproject waarin de maker naast cameramen ook acteur, scenarist, art director en electro/technomuzikant is, elk personage leeft vanachter een masker in zijn/haar eigen cocon.
Spanish is filmmaker en cinematograaf, werkt samen met o.a. Vincent Boy Kars en mint film office. Hiernaast maakt hij al sinds de jaren negentig elektronische muziek. Hyena is zijn eerste korte film.