AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
Nanouk Leopold, Don’t Lose Heart – A Letter to Yorgos, 6 min, 2020
Het Thessaloniki Film Festival, dat dit jaar online plaatsvond, benaderde een groep internationale regisseurs met het verzoek om een film vanuit huis te maken en daarin onze nieuwe realiteit te becommentariëren. Het enige ‘buiten’ dat gebruikt mocht worden moest onderdeel van het leefgedeelte zijn. Leopolds film  is een, in verticaal formaat gefilmde, intieme verkenning van haar directe omgeving in de nacht.

Susanne Helmer, CoVideotheek-20, 3 x 3 min, 2020
CoVideotheek-20 is een serie unieke lockdown-video’s, waarin Susanne Helmer opnieuw alles zelf doet; niet alleen camera, geluid en montage, ook schrijft ze de scripts en is ze de hoofdpersoon. Voor de CoVideotheek-20 Quarantaine clip maakte zij ook sound & lyrics. In Off Screen een kleine selectie uit deze fantastische serie.

Jeroen Jongeleen, Running Shapes, 3x3 min, 2020
Jongeleen werkt in de publieke ruimte en laat zowel legaal als illegaal sporen na. Ook zijn fysieke aanwezigheid is beeldend gereedschap. In zijn ‘Running Shapes' filmt hij de inspanning die gelopen patronen zichtbaar maken; een relativerende en tegelijk betoverende reflectie op menselijke activiteit. Deze maand ontving hij De BRUTUS-prijs, toegekend aan een beeldend kunstenaar die op een wezenlijke manier grensverleggend is. In Off Screen enkele werken die hij tijdens de lockdown maakte.

Ennya Larmit, OUTSIDE-IN, 6 min, 2020
In een wereld die buitenaards aanvoelt, waar aanraking taboe is, verlangen we naar verbinding en samenwerking, en onderzoeken we nieuwe manieren om om ons te laten zien. De dansfilm is gemaakt in samenwerking met leden van het Nederlands Dans Theater en verkent nieuwe manieren van intimiteit en verwantschap.

Francisco Irribarra, Prophetical Screams, 8 min, 16 mm, 2020
De Chileense kunstenaar Francisco Irribarra kwam als Artist in Residence een week voor de lockdown aan in Rotterdam. Met niets anders te doen vulde hij zijn dagen in de kelder van WORM. Voor hem een unieke mogelijkheid volledig gefocust alles uit de filmwerkplaats te halen. In zijn werk probeert hij processen van schilderen, licht en cinematografie technisch te vervlechten. Irribarra studeerde cinematografie in Santiago de Chile.

Kuba Szutkowski - Rotterdam in Quarantaine, 3 x 2/ 3 min., 2020
Rotterdam in Quarantaine is een zesdelige parodie op reportages over Rotterdammers in Quarantaine. In elke sketch gaat reporter Kuba Szutkowski op pad om te kijken hoe de Rotterdammer, afgesneden van de  samenleving, zijn tijd doorbrengt. Alle karakters worden gespeeld door the king of awkward: Rienus Krul, die ook als gast aanwezig zal zijn.