AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 

In Off Screens eerste 'Master Special staat editor Albert Markus centraal:
een avond vol filmfragmenten uit Markus’ groots en diverse oeuvre waarin hij ons aan de snijtafel meeneemt in zijn overwegingen, keuzes en werkwijze.
Voorafgaand aan de masterclass wordt Sweety vertoond; de zeer controversiële documentaire van Menna Laura Meijer over Maja Bradaric, die op 16-jarige leeftijd vermoord wordt door drie vrienden. Zij is tevens te gast met een column.
Presentatie: Christiaan van Schermbeek en Marieke van der Lippe.


20.30 u: Master Albert Markus
Ruim 25 jaar edit Albert Markus prijswinnende documentaires en speelfilms; van het spraakmakende 69: Love Sex Senior tot het komisch pijnlijke Garage 2.0.
Na de pedagogische academie volgt Albert Markus de WdKa waarvan de vrijheids- en experimenteerdrang die hij daar ontwikkelt nog steeds aan de basis staan van zijn vak. Ook Markus liefde voor muziek; hij speelt in diverse punk- en newwavebandjes, maakt verzamelcassettebandjes en geeft in eigen beheer een muziekblad uit, werkt door in het monteren. Daarbij is hij nieuwsgierig naar alles


Shamira Raphaëla  Lenno & de maanvis 2017 - 18 min.
Lenno vindt het stom dat andere mensen zeggen dat hij een probleem heeft. Zijn zorgzame maar spartaanse vader was vroeger ook geen lieverdje. Nu wil hij dat zijn zoon het beter doet. Samen met zijn maanvis, die tegelijkertijd klankbord en spiegel van zijn worstelingen is, probeert hij zijn plek te vinden in het gezin en de maatschappij.

18.30: Sweety, Menna Laura Meijer, 92 min.
Maja Braderic is zestien als zij wordt gewurgd in een auto, vervolgens in brand gestoken en achtergelaten in een natuurgebied vlakbij Nijmegen. De daders zijn drie jongens uit haar vriendengroep. In interviews met naasten en overweldigend beeld wordt gepoogd vat te krijgen op deze bijna onvoorstelbare moord.
Meijer is een gerenommeerd documentairemaker. Zij maakte films over o.a. Graffiti, Kyteman, Seniorensex, Margiela en Hollandse Coachingcultuur.

Column over Albert Markus, Menna Laura Meijer,  10 min.
Vanuit haar persoonlijk perfectief werpt ze licht op hun nu al 25 jaar durende samenwerking.