AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
YOU CAN'T AUTOMATE ME,  Katarina Jazbec, 2021, fragment
Voordat containerschepen de haven verlaten om goederen te vervoeren en de golven te trotseren, maken sjorders containers vast met zware lange metalen staven. Omringd door zelfrijdende voertuigen en op afstand bediende kranen, behoren zij tot de laatsten die gevaarlijk fysiek werk doen. In dromerige sequenties verkennen ze hun omgeving. Jazbec is filmmaker en fotografe. Ze onderzoekt nieuwe vormen van narratief gebaseerd op actuele ethische thema’s. De film is de 1e RTM Pitch.


WANNEER IK ONTPLOF, Angelo Raaijmakers, 2020, 10 min.
‘In ‘Wanneer ik ontplof’’ heeft de jarige Chris een bijzonder probleem: er groeit een tikkende tijdbom in zijn buik. Met de opgetrommelde bomexpert Alim onderzoekt Chris het probleem, dat samen lijkt te hangen met de existentiële vragen die hij zichzelf stelt. Raaijmakers studeerde film aan de AKV/St. Joost. Raaijmakers, schrijft en regisseert tot nu toe korte films, o.a. Corn i.o.v. de VPRO.

Jack Wouterse. MIETLOF/Work in Progress, 2021, 30 minuten.
3 hele normale Rotterdamse jongens trekken met hun Meat Loaf playback-act langs buurthuizen, bejaarden-centra, scholen, biljartzaaltjes, talentshows en bruine cafés. Verzekeringsagent Jack Wouterse is Meat Loaf, het snackbar meisje Hannah van Lunteren zangeres, en autowasser Raoul de Jong is technicus. De film is een ode aan het dromen en aan de zovele Rotterdamse locaties die nooit in de folders zullen komen, maar wel de het hart van de stad vormen.Wouterse is gelauwerd acteur en eigenzinnig filmmaker.

Permeating Hearts, Katarina Jazbec. 2021, 23  min. Gevangenen duiken figuurlijk naar de bodem van de zee om verhalen voor te lezen van de Caraïben tot de Balkan. De vertellers van deze hedendaagse filmische Decameron geven, op de manier van Platonische dialogen, een aangrijpend maar veerkrachtig commentaar op onze tijd.

SYMFONISCHE DANSEN, Christiaan van Schermbeek, deel, 2021, 10 min. Zowel heimwee naar zijn geboortegrond – ontvlucht vanwege de oorlog – als levenslust klinken in de laatste symfonie van Rachmaninov, o.l.v. Lahav Shani, de nieuwe chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Van Schermbeek maakt in opdracht een serie zeer bijzonder reeks concertregistraties, met in deze projecties van Marieke van der Lippe.