AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
Floor van der Meulen; Mini Special
Na haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie maakte Van der Meulen in 2014 haar internationale debuut met Paradijsbestormers, een documentaire over Nederlandse jihadstrijders. In 2016 won zij met Issa Touma en Thomas Vroege de European Film Award voor 9 Days - From my Window in Aleppo, een film die een ongekende blik werpt op de oorlog in Syrië. In haar meest recente film The Last Male on Earth speelt de mens een pijnlijke hoofdrol. In Kenia is de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde, Sudan, overleden; een tragische gebeurtenis en een media-event. Wat zegt dat over ons? In de mini-special belichten we haar nu al indrukwekkend oeuvre.

In-Soo Radstake is producent en regisseur, was o.a. directeur van Cinecrowd en oprichter van The Buddy Film Project. Hij is tegenwoordig hoofd externe producties van Rijnmond.
Deze maand werd door de Rotterdamse raad de 'Motie Rotterdams Filmfonds' aangenomen. Radstake vertelt aan de aan de hand van enkele fragmenten over zijn werk en de aangenomen motie.

Sonia Herman Dolz: Portret van Olivia de Havilland, 2019, 25 min.
Portret van Olivia de Havilland is het epische 891 regels tellende gedicht waarin Jules Deelder terugkijkt op de jaren vijftig. In deze film lezen zesentwintig dichters, performers en bekenden van Jules Deelder, en Jules Deelder zélf, ieder een deel van het gedicht: als hommage aan de nu 75 jarige Nachtburgemeester van Rotterdam. Met o.a. Loes Luca, Abdelkader Benali, Wilfried de Jong.
Sonia Herman Dolz is een gerenommeerd cineaste, ze maakte o.a. Conducting Boijmans, Lágrimas Negras, Romance de Valentía.

André Schreuders, Engelen, 23 augustus, 2019, 14 min.
De film visualiseert de implicaties van postmoderne stedebouwkunde in een buitenwijk van Den Bosch. Is het wenselijk om plekken te ontwerpen die overlopen van functionaliteit, comfort, stylering, controle en isolatie? Weerspiegelt dit stedelijke landschap wie wij zijn? Engelen, 23 augustus reflecteert op bescheiden wijze het hedendaagse wonen op een unieke locatie.  
Schreuders is onafhankelijk filmmaker en filosoof. Daarnaast werkt hij als editor voor artistieke speelfilms en documentaires.