AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 

IFFR 2020 wordt Bero Beyers laatste als artistiek directeur. Ook ditmaal maakt hij speciaal voor Off Screen een persoonlijke selectie uit het rijke aanbod van het aankomende festival. Slotstuk van de avond is de Nederlandse première van Artemis: The Never Ending Quartet, de nieuwste film van Hester Overmars.
Presentatie: Christiaan van Schermbeek en Tim Leyendekker.Bero Beyer,
prelude op IFFR 2020
Beyer leerde het IFFR kennen als bezoeker, vrijwilliger, producent en als artistiek directeur. ’Wat goed is oppoetsen, wat sterk is versterken, wat nieuw is integreren, dan krijg je het beste filmfestival ter wereld’ was zijn adagium. Beyer pepte de hoofdcompetitie van het festival op door ’m af te slanken, haalde de banden met de Nederlandse filmdistributeurs aan en trok de wereld rond om het festival te promoten. IFFR moest internationaal relevant worden, dus ging hij met een glimlach de wereld rond. Maar honderd dagen per jaar op buitenlandse festivals hakt erin. Vanja Kaludjercic, o.a. organisator van de CineMart, IFFR masterclasses en ‘Big Talks’ en leider van het professionalsprogramma bij het Nederlands Film Festival is zijn opvolger. Beyer wordt directeur van het Nederlands Filmfonds.

Hester Overmars,
Artemis -The neverending Quartet, 2019, 53 min.
Vlak voor de viering van het 30-jarig jubileum gaat het Berlijnse Artemis Quartet door één van zijn meest turbulente jaren. Het laatste stichtende lid besluit het kwartet te verlaten, waarna ook de tweede violist vertrekt, wat het kwartet tot in de kern door elkaar schudt. Ze komen overeen samen te blijven tot het einde van het seizoen. Is de liefde voor muziek sterk genoeg om voort te blijven bestaan? Wat is de tol die het spelen aan de wereldtop vraagt en hoe vind je een nieuwe balans? Overmars portretteert de vroegere en nieuwe leden van het kwartet gedurende dit buitengewone jaar. Hester Overmars kiest steeds opnieuw een specifieke filmische opvatting, waardoor inhoud en beeldtaal op een unieke wijze samenvallen.