AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 
Woody van Amen/Pascale Korteweg: Culture Kick vol. 1, 25 min., 1961/2020. Live muziek van Lukas Simonis en Nina Hitz.
Met wat dollars en een 8mm- filmcamera vertrok Woody van Amen in 1961 per vrachtschip van Rotterdam naar New York. Het inspireerde hem, nu 82 jaar, tot het maken van op Pop art gebaseerde werken. Zijn prachtige opnamen, gemonteerd door Korteweg, worden live begeleid met speciaal ervoor gecomponeerde muziek van gitarist Lukas Simonis en celliste Nina Hitz. Zie item in DWDD.
Korteweg werkt sinds haar afstuderen aan de WdKa in 1993 als creatieve maker in media en reclame. De laatste jaren maakt ze als regisseur en editor documentaires.


Jawad Maakor & Rene Huwaë, Firas, 19 min., 2020
Firas vaart met Syrische landgenoten op een boot richting Europa. Tijdens de reis zijn zij getuige van een vliegtuigongeluk. Tussen de wrak-stukken vinden ze een kind dat ze aan boord halen. Het meisje maakt veel bij Firas los. Maakor studeerde CMD in Den Bosch en is naast filmmaker ook fotograaf. Cameraman en editor Huwaë studeerde aan de HKU. Firas is hun eerste speelfilm.


Kurt Platvoet  Country Life, 3 min., Beenlampman, fragment, 2019
Zouhair, een kat, een gat in een tuin en een wereld in brand. Met die elementen creëert Platvoet een scene die je binnentreedt en een moment later ontzet achterlaat. Naast Country Life vertonen we een fragment van Beenlampman waarin techniekdocent Jos Tax zijn geamputeerde been wil transformeren tot schemerlamp. Beenlampman is deel van de serie tv-films ‘Centraal’. Platvoet studeerde regie aan de HKU. Hij maakt zowel clips, korte als lange speelfilms.


Nina Catharina Markus, Inverse me, 5 min., 2019
In Inverse me probeert de hoofdpersoon te ontsnappen uit een zwart-wit universum. Gevangen in een loop van tunnels doet ze steeds nieuwe inzichten op, waarmee ze haar weg vindt in een onbekende wereld. De animatiefilm is Markus’ afstudeerfilm. Weerspiegeling van de werkelijkheid is binnen haar werk vaak het motief.