AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 


Off Screen donderdag 16 maart 19.00 u / 20.15 u @WORM
Van de succesvolle RTM IFFR editie heeft Off Screen een kleine selectie gemaakt, met films van Vincent Boy Kars, Diana Al-Halabi en Ravi Sandberg. Ook vertonen we de documentaire  ’Schetsen uit Zundert' van Stella van Voorst van Beest en animaties van Christine Saalfeld. De filmmakers gaan in gesprek met Christiaan van Schermbeek en Marieke van der Lippe.
!! Schetsen uit Zundert start 19.00u, dan na korte pauze vervolg om 20.15u !!
19.00 u ’Schetsen uit Zundert' Stella van Voorst 45’  2022
Tijdens haar verblijf in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis in Zundert wilde Van Voorst, gewend aan filmprojecten die vaak jaren duren, juist improviserend werken. Al op de eerste dag dat ze door raakte ze verzeild in de wereld van het dahlia corso, waarna de stilte als een groot contract leidde tot contemplatie over de perenboom,de koster, de hervormde kerk en van Gogh zelf. Van Voorst is naast filmmaker ook werkzaam als editor.
The Disaster Cannot Be Contained, Diana Al-Halabi, 26’, 2023 In 2020 vernietigde een non-nucleaire explosie Beiroet met vele slachtoffers als gevolg. De in Rotterdam wonende Al-Halabi trekt een poëtische parallel tussen beide havensteden. Al-Halabi studeerde aan het Piet Zwart Instituut nam deel aan Ashkal Alwan's Space Program in Beiroet. Bewust van hiërarchische en patriarchale systemen toont ze een ander persoonlijk feministisch visueel perspectief.SOLO Vincent Boy Kars , 10’, 2023 Huisgenoten Nestor en Joley hebben verschillende dagelijkse routines. Als de pulserende soundtrack culmineert in een dans, lijken ze dat voor het moment los te laten. In Solo verkent Kars de grenzen van de film zoals hij dat ook in zijn lange speelfilm doet. Kars studeerde AKV St. Joost Academie, en onderzoekt identiteit, zelfbeeld en seksualiteit in de context van het digitale tijdperk en de invloed die dat heeft. Daarbij speelt hij met de formats van de documentaire en film.Christine Saalfeld Collages, 2 x 3’, 2023 In handgetekende animaties onderzoekt Saalifeld hoe mensen opgaan in hun omgeving en de publieke ruimte delen, wat naast een esthetische ervaring ook bewustzijn creëert. Saalfield studeerde naast kunst design en filosofie in Duitsland aan het Piet Zwart Instituut.


Fantoomwijk Ravi Sandberg 14’ , 2023 Van de Rotterdamse Tweebosbuurt resten slechts ruïnes. Oud-bewoners vertellen na hun gedwongen vertrek over hun geliefde woonwijk. Sandberg studeerde aan de HKU, maakte Seeds met een Filmfonds Wildcard maakte Ravi de kortfilm Seeds. Fantoomwijk werd gerealiseerd dankzij IFFR RTM Pitch Prijs