AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 


DONDERDAG 25 MEI 2023 OM 20:15
In Off Screen de Rotterdamse premiere van de indrukwekkende documentaire 'Alleen Thuis Met Een Dienstwapen' van Hester Overmars, waaraan voorafgaand de nieuwe handgetekende animatiefilm 'Treebreath' van Nina Markus.
Beide makers gaan in gesprek met Marieke van der Lippe en Christiaan van Schermbeek.
Alleen Thuis Met Een Dienstwapen, Hester Overmars, 74’, 2023
Als kind uit een politienest moest Peter Paul Schaeffer weinig hebben van dat uniform, maar uiteindelijk belandde hij toch in het blauw. Uiteindelijk bij de Dienst Specialistische Recherche Toepassingen (DSRT), waar hij peilbakens en afluisterapparatuur installeert en undercover opereert. ‘Hoe groter de uitdaging, hoe mooier ik het vond.’ Inmiddels oogt de voormalige politieman als een gebroken mens. In deze indrukwekkende documentaire doet Peter Paul omringd door familieleden zijn persoonlijke relaas.
Filmmaker Hester Overmars kiest steeds opnieuw een specifieke filmische opvatting, waardoor inhoud en beeldtaal op een unieke wijze samenvallen.

Treebreath, Nina Markus, 3’, 2023 
Treebreath is een animatie bestaande uit duizenden handgetekende beelden die de verbintenis tussen mens en natuur als conceptueel uitgangspunt heeft . Het thema mens versus natuur wordt zowel psychologisch als visueel verbeeld, waarin in de vertelling zich beweegt van vervreemding tussen beiden naar de groeien van samenhang en verwondering over het geheel.
Markus combineert in haar animatiefilms ambachtelijk handwerk met digitale technieken. Zwart/wit, maar kleurrijk en zowel realistisch als surrealistisch. Markus studeerde Creative Writing aan ArtEZ en illustratie aan de WdKa.