AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 


   
Off Screen woensdag 18 januari 20.15 u @WORM.  

Een week voor het IFFR 2023 van start gaat is directeur Vanja Kaludjercic te gast. Speciaal voor Off Screen stelde zij een persoonlijke prelude op het festival samen. Ook is (onder voorbehoud) RTM programmeur Nizar El Manouzi te gast, komt Froukje Tan met een fragment uit haar nieuw speelfilm Kung Fu Leeuw.


Vanja Kaludjercic, prelude op IFFR 2023  Kaludjercic, geboren in Kroatië, had sleutelfuncties in de Europese filmindustrie bij onder andere MUBI, CPH:DOX en het IFFR, waar ze de Talks & Masterclasses vormgaf.
Over het IFFR zegt ze: “het IFFR geldt als springplank voor jonge en opkomende regisseurs wereldwijd en ik kijk ernaar uit om die reputatie te bestendigen. Het festival weet het publiek en de filmindustrie met elkaar te verbinden en staat erom bekend dat het makers op verschillende manieren steunt." In Off Screen toont ze een persoonlijke selectie uit IFFR 2023 en gaan we in gesprek over haar ervaringen tot nu toe bij het festival.Kung Fu Leeuw, Froukje Tan, 2023, fragment
De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn Sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié - met zijn indrukwekkende Martial arts sprongen - voor de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant.
Filmmaker en scenarioschrijver Froukje Tan studeerde aan de WdKa en maakt naast (animatie) films, tv series en documentaires.


*Nizar El Manouzi, RTM programma IFFR 2023
Nizar El Manouzi, is acteur in Mocro Maffia, presentator van Het Klokhuis en studeert hij Geneeskunde en Filosofie, en is dit jaar een van de drie curatoren van het RTM programma. El Manouzi licht een kleine persoonlijke selectie uit het RTM-programma toe. *onder voorbehoud
...three characters are trying to articulate who they believe to be...

*onder voorbehoud