AGENDA  CONTACT   ARCHIEF    OVER  
   

 Daddy and the Warlord, Shamira Raphaëla en Clarice Gargard, 2019, 52 min.
Raphaëla onderneemt met Clarice Gargard een zoektocht naar het ware gezicht van Clarice’ vader. Clarice ontdekt dat de vader die zij adoreerde als held en idealist werkte voor Charles Taylor, de ex-president van Liberia, een dictator en veroordeelde oorlogscrimineel.
Daddy and the Warlord is een familieverhaal over opstand en goed en kwaad in tijden van oorlog.
Raphaëla is tv- en documentairemaker van o.a. de film ‘Deal With It’ over haar drugsdealende, heroïneverslaafde vader en broer. Gargard is journalist, columnist, programma maker en presentator.

Finity Calling, Jasper Kuipers, 2018, 15 min.
In een kale ruimte vijf weelderig geklede figuren. Onder tafel speelt een jongetje. Wanneer het vogels begint te regenen en hij er één ervan binnenlaat zet dit gebeurtenissen in gang die grote gevolgen hebben. In Finity Calling wordt traditionele stop-motion techniek gecombineerd met hedendaagse visuele vormgeving: de geërodeerde gipsen poppen gemodelleerd naar Griekse beelden, de speciaal ontworpen miniatuur kledingcollectie en de precisie van de uitvoering maken de film een unicum.
Kuipers, zoon van twee keramisten, studeerde aan academie St Joost in Breda. Hij maakt films, clips en installaties.

Filmapalooza 2020, 7 min.
In het 48 hrs filmproject krijgen filmmakers krijgen een genre, een zin, een voorwerp en een personages aangedragen en gaan met die verplichte elementen de strijd met elkaar aan om binnen 48 uur de beste korte film te maken. Vorige maand is het Rotterdamse 48 hour film project gekozen als host van de wereldfinale 2020. Initiator Hans Groenendijk legt uit hoe het is gelukt de Filmapalooza naar Rotterdam te krijgen en Mexico City af te troeven. Enkele (inter)nationale prijswinnende 48 films worden getoond en besproken.

Donder Stenen, Marc de Kool, 7 min., Nadie, JB Minerva, 7 min. + verrassingsfilm
Hans Groenendijk neemt een tweetal (inter)nationale 48 hrs parels mee, waaronder de Mexicaanse post apocalyptische film Nadie en Donder Stenen van De Kool en Solisa, waarin we rappers Shagga Ranx en Yung Dee volgen tijdens een onbesuisd weekend.